Fem tips til en god påske, ved Parterapeut Dorte Leth Petersen

Fem tips til en god påske

Fem tips til en god påske

Påskedagene nærmer sig og for mange betyder det fridage i forlængelse af hinanden. Først tænker du skønt og derefter gisp. I har som familie et hav af ting, I skal have ordnet, og du frygter faktisk allerede nu, at før du får set dig om, så er du stresset og skælder ud på både børn og partner. Dage, der skulle have været hyggelige, dejlige og give en masse god energi, bliver det modsatte, og du glæder dig faktisk til at komme tilbage på jobbet, hvor du selv kan styre tiden og løse dine opgaver i fred.

 

Men sådan behøver det ikke være – læs med her og lad dig inspirere.

 

Her mine fem tips til en god påske:

  1. Nå det, du når og vær tilfreds med det – hverken mere eller mindre og tillad dig selv at have den indstilling. Det vil stresse dig og familien langt mindre
  2. Aftal, at alle hjælper alle – afhængig af alder
  3. Arranger hyggelige gåture med familien i skoven eller ved stranden og nyd udelivet sammen, mærk det spirende forår
  4. Hold om hinanden, hold hinanden i hånden, kys og kram – og grin det bedste, I har lært
  5. Aftal kæreste- og voksentid – bare jer to

 

Når det så ikke helt går efter planen, fordi det er koldt eller øsregner, børnene bliver syge og maden brænder på, så accepter, at sådan er det bare sommetider. Accepter, at nogen dage bare går bedre end andre, men prøv alligevel at nyde at have flere dage sammen, hvor I ikke behøver at hænge i en klokkestreng og nå alt muligt. Prøv at lade tiden gå lidt langsommere, end til hverdag.

Jeg ønsker dig og dine en rigtig dejlig påske.

Dukker der større og vanskelige udfordringer op undervejs, som du eller I gerne vil have hjælp til at komme videre med. Eller oplever, at I er havnet i en ond cirkel, som er svær at bryde ud af, så klik her og book en tid hos mig.

Du kan også læse mere om, hvad parterapi kan gøre for dig og jer.

Pas godt på dig.

Pas godt på jer.

Kh Dorte