Skilsmisserådgivning

Skilsmisse rådgivning

Om skilsmisserådgivning

Skilsmisserådgivning er for jer, der enten overvejer skilsmisse eller allerede er midt i en skilsmisse.

Skilsmisserådgivning hjælper og støtter med at håndtere og navigere gennem de mange udfordringer og følelser, der opstår i forbindelse med en livskrise.

Måske kom bruddet som et chok for den ene part og lidt som en lettelse for den anden, der måske i en længere periode har gået rundt og ”afelsket” sin partner. Par i skilsmisserådgivning kommer nemlig meget ofte med vidt forskellige oplevelser, ønsker, behov og følelser.

En skilsmisse situation er et sårbart sted at være, der er ofte rigtig mange sårede følelser, bristede håb, drømme og forventninger i spil. Det er en meget stressende og sårbar livsbegivenhed.

En skilsmisse, uanset om I overvejer eller allerede er midt i den, er en smertefuld og ofte sorgfuld proces, og skal derfor håndteres og bearbejdes med nænsomhed, således at begge parter kan komme godt videre og det uanset om det er sammen eller hver for sig.

Sådan kan skilsmisserådgivning hjælpe jer

I mange parforhold er der børn involveret, og det kan være både dine, mine og vores børn, hvilket ofte kan være med til at komplicere og forstørre et eventuelt brud, men også gøre savnet og sorgen større, for måske mister man ikke kun en partner/kæreste, men også kontakt til bonusbørn.

I den periode oplever mange par, at kommunikationen går i hårdknude. Det fyger gennem luften med kritik, beskyldninger og hårde ord. Måske bliver der sagt mange uhensigtsmæssige ting og til tider går den ene eller begge i forsvarsposition, andre gange opleves en larmende og uudholdelig tavshed. En tavshed så massiv som en mur.

Måske oplever I, at den ene af jer har givet op, og den anden forsøger at komme igennem men bliver mødt af tavshed og kulde og giver til sidst helt op, fordi det alligevel ikke fører til noget.

Skilsmisserådgivning tager udgangspunkt i jeres situation og i den følelsesmæssige overbelastning I står midt i.

I skilsmisserådgivningen arbejder vi på at gå fra en afmagtsfølelse til en følelse af at have magt over situationen, uanset hvor svær den er at være i.

I en skilsmisse med børn ændrer relationen sig og går fra at være et kæresteforhold til at være et forældresamarbejde om børnene. Det kræver en god og ny samarbejdsaftale for jer som par, hvor I kan se jer selv i, og hvor det er muligt at samarbejde om det I har fælles herunder børn.

Skilsmissserådgivningens fire faser

 

Skilsmisserådgivning opdeles ofte i fire faser:


Konfliktløsningen

Finde gode og sunde måder at udtrykke følelser og behov.

Forældresamarbejdet

Finde en god samarbejdsmodel at arbejde ud fra.

Følelsesmæssig sorgbearbejdning og støtte

Supplere skilsmisserådgivning med individuel terapi.

Planlægning af fremtiden

Udarbejde plan for det fremtidige forældresamarbejde.