Parterapi - ved Parterapeut Dorte Leth Petersen

Hvorfor gå i parterapi?

Hvorfor gå i parterapi?

 

Der kan være mange grunde til at søge parterapi. Forskere har fundet frem til, at parforholdet er den relation med størst betydning for familiens trivsel og livskvalitet.

Nogle par har oplevet utroskab og tillidsbrud og vil gerne have hjælp til at håndtere utroskaben og tillidsbruddet. For er det muligt at genopbygge tilliden og finde en ny vej til forsoning og heling og hvordan gør man?

Andre par oplever at de har udfordringer med sexlivet – der mangler nærhed og intimitet i parforholdet, og parret vil gerne have hjælp til at udforske og løse de seksuelle udfordringer for at forbedre deres intimitet og nærhed.

Det kan også være par, som har oplevet livsændrende begivenheder f.eks. fødslen af et barn, nyt parforhold eller ægteskab, tab af en partner – alt sammen begivenheder med stor indvirkning og indflydelse på livet.

Parterapi kan handle om rigtig mange ting, de fleste par kommer i parterapi, fordi de står et sted og mangler svar på, hvad gør vi nu.

 

Parterapi kan handle om:

Rigtig mange par har en travl hverdag, hvor der ikke er meget tid til kærligheden og hinanden. Det kan resultere i, at vi ikke får kommunikeret på en hensigtsmæssig måde, og vi kan opleve, at vi ubevidst kommer til at aktivere gamle traumer hos hinanden, når vi ikke føler os mødt på den måde vi længes efter.

Konflikter, uenigheder og skænderier trigger vores nervesystem og så reagerer vi. Vi bliver vrede, såret, føler os fortabte, ved ikke hvad vi skal gøre og sige til vores partner.

Parterapi åbner op – også for sårbarheden, og det der føles svært. Vi er i parforholdet, fordi vi har et håb og en længsel efter at finde hinanden, og når vi ikke kan det, så gør det ondt.

Bedre kommunikation: I parterapien får I redskaber til hvordan I kan forbedre kommunikationen mellem jer. Det handler bl.a. om at vi er tilgængelige og engagerede i hinanden og får italesat forventninger, ønsker og behov. At vi er tydelige, får sagt til og fra på en god måde.

Værktøjer til konfliktløsning: I parterapi får I redskaber til at håndtere konflikter og udfordringer på en god og balanceret måde, så konflikterne ikke eskalerer.

Øget forståelse: I parterapien får I hjælp og støtte til at blive bedre til at forstå hinandens tanker og følelser. I vil få en oplevelse af hvad  empati og medfølelse gør for parforholdet, hvordan det føles at udtrykke hvad netop du mærker lige nu og har brug for fra din partner for at føle dig elsket.

 

Hvad får I med jer?

Forebyggelse af fremtidige problemer: I lærer at spotte hinandens ”triggers” og vil opleve at med den bevidsthed bliver I bedre til at forebygge og hjælpe hinanden med at løse problemer og ubalancer, når de opstår.

Personlig vækst: Mange par oplever, at de lærer mere om sig selv, deres personlige ønsker og behov, og hvordan de kan italesætte disse på en god måde, til gavn ikke kun for parforholdet men også i andre relationer.

Mindre stress og angst: Konflikter i et parforhold kan medføre stress og angst. I Parterapien hjælper jeg jer i forhold til at afklare jeres problemer og udfordringer ved sammen med jer at undersøge, hvad der er i spil og arbejde med de mønstre og dynamikker, I har med jer.

Bedre samarbejde: Som par vil I lære, hvordan I kan blive bedre til at være tilgængelige og engagerede i hinanden for at forbedre kærligheden.

Forbedret livskvalitet: Mange par fortæller, at parterapien har betydet øget livsglæde, mere lyst til og nysgerrighed på hinanden.

Et bevidst parforhold: I parterapien opdager I, at det er muligt at forbedre og opbygge et stærkere, mere sundt og tilfredsstillende parforhold,  hvordan I kan genoplive romantikken, lidenskaben og intimiteten i jeres relation.

I lærer hvordan I bliver bedre til at connecte med hinanden.

 

Tidsbestilling

Læs mere om hvad parterapi kan hjælpe jer med ved at klikke på linket: Parterapi

Hvis I ønsker at booke en tid så klik her: Tidsbestilling

I er velkommen i min hyggelige klinik i Holbæk, men online sessioner og sessioner hjemme hos jer (tilbydes inden for en radius af 50 km fra Holbæk) er også en mulighed.

 

Pas godt på dig.

Pas godt på jer.

Kh Dorte